Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Počasi gre h koncu, moja prva “tekmovalna sezona,” v gorskem in trail teku. Prišla je povsem spontano in nenačrtovano, brez posebnih pričakovanj. Če bi jo morala opisati z eno besedo (kakšna je bila), bi to bila – raziskovalna.

Sezono toliko bolj cenim, ker se zavedam, da je nikoli ne bi bilo, če ne bi zaključila poslovne poti na Športni uniji Slovenije, saj mi je tam samo delovno okolje nudilo dovolj izzivov, stresa in socialnih vezi. Nisem potrebovala ničesar dodatnega. Toda, ko čez čas in iz razdalje pogledaš kako si deloval, razmišljal in kaj si cenil nekoč in kaj danes, se zaveš, da si se v določenem delu zelo spremenil. Ne gre toliko za biti boljši ali slabši, ampak za biti, zares živeti, imeti druge vrednote in prioritete. Občutek ob tem pa je prijeten in pomirjajoč.

Dokler si vpet v neko okolje, nek ritem, sistem in v določen krog ljudi, si v določenih okvirjih in težko vidiš ter razmišljaš izven. V določenem trenutku se zaveš, da ne rasteš več, saj ti tega okolje ali razmišljanje ljudi ne omogoča. Postajaš pa vse bolj nezadovoljen. Lahko to sprejmeš in se sprijazniš, padeš v začaran krog nezadovoljstva in izgubljanja dni življenja ali pa tvegaš in izstopiš iz tega okolja. Poiščeš novo, kjer zopet najdeš navdih, izzive in postaneš ustvarjalen. Leto 2017 je pri meni vsekakor eno izmed tistih, za katere ob koncu rečemo, da je bilo prelomno in nas je posebej zaznamovalo.

Ljudje delajo zaključke in načrte ob koncu leta. Sama se že v osnovnih stvareh težko poistovetim z množico in njihovim razmišljanjem, pa tudi potrebujem malo več časa za pripravo, medtem ko je regeneracija pospešeno hitra. Z lepimi jesenskimi izleti v gore, ki so mi prinesli tako potreben mir, za čiste misli, nekaj preizkušnjami kot je bila Valvasorjeva osmica in kot bo Trail Rašica ter kak tek v okviru zimske lige bo november ravno pravi mesec, da se ozrem nazaj in hkrati pogledam naprej.

V letošnjem letu res nisem imela posebnega načrta, niti za dnevne gorske in trail teke, niti za udeležbe na prireditvah, izbirala sem po občutku, glede na razpoloženje in trenutni navdih. Radovedno sem preizkušala svoje zmogljivosti. Kar je na koncu prineslo veliko nepozabnih doživetij, zanimivih izkušenj, novih poznanstev in prijateljstev, a občasno tudi izčrpanost.

Na prav vseh tekmovalnih tekih sem se naučila nekaj novega o sebi in doživljanju teka na visokih obratih. Imata pa svoje posebno mesto teka, na najvišjem nivoju, to sta Evropsko prvenstvo v gorskem teku na Veliko Planino in svetovno prvenstvo v gorskem maratonu v Premani. Rezultatsko se sicer ni izšlo kot sem upala, je bilo pa samo doživetje toliko bolj izjemno.

Vsi, ki me poznajo vedo, da sem v osnovi zelo zahtevna do sebe in okolja, kjer delujem, tako bi v prihodnje želela biti pripravljena na tovrstne preizkušnje. Za kar pa bo potreben načrt in sistematičen pristop, ki se bo oblikoval v naslednjih tednih. Želim si dvig celotnega strokovnega in organizacijskega nivoja v gorskem teku v Sloveniji, ne samo za svoje načrte, ampak za vse, ki si želijo napredovati in razvijati, ne glede na starost. Verjamem, da je dovolj prostora in znanja, da se to tudi vzpostavi.

Zakaj si to želim in sem v ta namen pripravljena namenjati svoj čas?

Gorsko tekaška družba mi je zelo všeč: skromna, zabavna, dobrovoljna, vztrajna, željna gibanja v naravi in brez posebnih kompleksov. Moje okolje, moj svet, kjer se počutim prijetno, izpopolnjeno in domače. Verjamem, da lahko s svojim znanjem in izkušnjam doprinesem v tem okolju in si bom za to tudi prizadevala v prihodnje.

Hvala, prav vsem, ki ste bili del poti na različnih preizkušnjah in ste pripevali k nepozabnim doživetjem.Posebej pa gre zahvala vsem tistim, ki ste mi stali ob strani tudi v tistih težjih dneh, ko me ni spremljal nasmeh in ni sijalo sonce. Veselim se prihodnjih izzivov in druženj, na različnih preizkušnjah, ki jih prinese življenje samo.

Pregled tekem, ki sem se jih udeležila in rezultatov v sezoni 2017 (absolutno ženska kategorija):

Novoletni knap trail (37 km) – 1. mesto
Rudarski polmaraton (21 km)– 1. mesto
Ultra trail Vipava (51 km)– 3. mesto
KBK – trail “Kopačnica Blegoš Kopačnica (20 km)– 1. mesto
Juriš na Dovško babo (5,9 km)– 1. mesto
Gorski tek na Ratitovec (7,3 km)– 1. mesto
Milanja trail (31km)– 1. mesto
GM40 (42 km) – 4. mesto
EP v gorskem teku na Veliki Planini – 46. mesto
11. Gorski tek na Bevkov vrh (6 km)– 1. mesto
Trail delle Orchidee (22 km)– 1. mesto
SP v gorskem maratonu v Premani – 19.mesto
Lussari Trail  (21 km)– 1. mesto
Vzpon na Široko (4,7 km)– 1. mesto
DP Vzpon na Krvavec (8 km)– 2. mesto
Maraton Pohorje (44 km) – 1. mesto
Gorski tek Ivana Anderleta na Črno prst (4 km)– 2. mesto
Učka trail (31 km) – 1.mesto
DP gor dol Češnjice (10 km)– 2.mesto
38. Tek na Šmarno goro (10 km) – 11.mesto
8-ur Valvasorja – 1.mesto

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.