Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Verjamem, da življenje samo poskrbi, da se stvari postavijo na svoje mesto, sami pa lahko s svojimi odločitvami pospešimo ali zaviramo na tej poti.

Pred kratkim sem zaključila 6 let dolgo poslovno pot na Športni uniji Slovenije, kjer sem bila zaposlena kot strokovna sodelavka za šport. V praksi je to pomenilo, da sem skrbela za strokovni razvoj in razvoj informacijske podpore, vodenje in koordinacijo projektov, pripravo vlog za razpise, partnerska sodelovanja in usmerjanje kadra.

Posebna zgodba, se je začela pisati leta 2013, ko je v vlogi predsednice nastopila Leni, ki sem jo spoznala že leta 2010, kot predsednico ŠD 3ŠPORT. Od takrat se najine poti prepletajo tako poslovno kot osebno. Skupaj sva se učili, snovali nove projekte, iskali rešitve, oblikovali boljše pogoje za športna društva, se spodbujali in včasih tudi padli. Nekajkrat sva tudi odvili vsaka v svojo smer.

Moram priznati, težko je bilo vzdrževati poseben prijateljski odnos ob tempu in izzivih, ki jih je predstavljalo skupno delo. Krmarili sva z vzponi in padci. Razveseljivo pa je, da sva uspešno prestali vse preizkuse in ohranili spoštovanje ter izjemno prijateljstvo.

Pri meni nikoli ni šlo zgolj za delo kot takšno, ampak predvsem za odnose in vezi, ki sem jih vzpostavila, življenjske zgodbe, ki sem jih spoznala in izkušnje, ki sem ji pridobila. To je tisto, kar mi je dajalo zagon, da vsak dan, ure in ure posvetim delu, ki sem ga čutila kot svoje poslanstvo.

Sodelovanje s strokovnjaki iz različnih področij me je navdihovalo, prav tako sodelovanje z nekaterimi izjemnimi posamezniki, ki so se in se še pojavljajo v vlogi predsednikov in koordinatorjev športnih društev. Njihova ljubezen do gibanja in dela v društvu je brezmejna. Na eni strani smo si prizadevali za boljše pogoje akterjev in udeležencev športne rekreacije, na drugi pa za širitev strokovnosti, ki jo nudi stroka na tem področju.

Gre za vzpostavitev mostu med potrebo terena in ponudbo stroke.

Pomembno spoznanje zame je bilo, da ne glede na to, kakšen naziv ima strokovnjak in koliko je strokovno podkovan, to nič ne pomeni, če tega ne zna prenesti na naprej, če ne zna navdušiti množice, prav tako velja za akterje v društvih. Ključno je, da živimo tisto, kar zagovarjamo ter to znamo približati ljudem.

Posebej bi izpostavila dr. Pori Primoža, ki je s svojim znanjem, dosledno pripravljenostjo na predavanja, poljudnim pristopom in preprostostjo navduševal udeležence na naših predavanjih ter prispeval k izjemni literaturi, ki je nastala v tem obdobju. Prav tako ima posebno mesto dr. Maja Dolenc, ki je uspešno prenesla znanja in strokovnost iz Fakultete za šport, kjer deluje kot predstojnica za športno rekreacijo med vaditelje športne rekreacije in skupaj s Primožem  v strokovne publikacije.

Pogosto kot posamezniki iščemo praktične nasvete, za naše vsakdanje težave in nanje je imel vedno odgovor dr. Miroljub Jakovljević, ki se je pojavljal tako v vlogi strokovnega sodelavca kot svetovalca.

Danes sem zelo hvaležna, da sem imela priložnosti sodelovati in ustvarjati s tako izjemnimi posamezniki.

Naredili smo velik premik v smeri strokovnosti in posodobitve projektov ter aktivnega članstva, a za vse je potreben čas. Nam ga je malo zmanjkalo za še boljšo implementacijo projektov na lokalni nivo.

V določenem trenutku se zaveš, da potrebuješ veliko somišljenikov, ki verjamejo in so pripravljeni vložiti še in še časa za samo implementacijo. Če tega ni, ostane pri izjemnih, sicer razvitih in zapisanih programih, ki pa jih uporabniki niso vzeli za svoje, ker jih niti niso uspeli spoznati na pravi način.

A, sedaj je čas za nove ljudi in nove priložnosti. Upam, da bodo uspeli zapolniti vrzeli, ki so ostale in ustvariti odlične pogoje za vse, ki delujejo na področju športne rekreacije.

Sama sedaj odpiram novo poglavje in bom iskala priložnosti na področju v športnega turizma in aktivnega staranja. Pri tem pa bom znova iskala izjemne ljudi, s katerimi bomo ustvarjali posebne zgodbe.

V določenem trenutku sem bila pripravljena izgubiti vse, da le ne obstanem na mestu, četudi je to pot v neznano, in neraziskano. Le da grem naprej, z lepimi spomini in izkušnjami.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.