Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Normalno je, da pride obdobje, ko se nam zdi, da gre krivulja na določenem področju v življenju samo navzdol in da se dogajajo pretežno slabe stvari. Potrebno je kar nekaj časa, da to sprejmemo, se sprijaznimo s situacijo in se iz tega poskusimo čim več naučiti.

Pri meni se  to dogaja v zadnjih dveh mesecih, ko sem se najprej borila s pomanjkanjem železa in izbruhom luskavice, sedaj pa še s poškodbo stegenskih mišic. Skrb za zdravje in želja po gibanju brez bolečin sta hitro postali središče mojega življenja.

Dodobra sem spoznala kaj v zdravstvenem sistemu pomenijo čakalne vrste in koliko je nepotrebne birokracije na vsakem koraku.

Zataknilo se je že pri samem ultrazvoku, ko sem preklicala vse možne ambulante, ki naj bi izvajale ultrazvok skeleta in mehkih tkiv. Hitro sem ugotovila, da bo to misija nemogoče. Nekateri tega ne izvajajo več, drugi so na dopustu, tretji to delajo zgolj samoplačniško. Za kar sem se potem tudi odločila. Moram pa priznati, da bi ob tem pričakovala  celovitejšo obravnavo, ki bi vsaj poskušala potrditi sum priznanega zdravnika na poškodbo različnih mišic. Ne zgolj rutinsko preiskavo, ki je potrdila poškodbo ene mišice in nasvet za trimesečni počitek.

V zadnjih desetih letih nista minila niti dva dneva, da bi bila v gibanju. Tako sem prve dni  po poškodbi oz. dober teden, vsako jutro vstala z upanjem, da bo bolje in bom zopet lahko tekla. V ta namen sem v hitri hoji opravila 500 metrov in žalostno ugotovila, da s tekom ne bo šlo, saj je bolečina v zadnjem in notranjem delu stegna že pri hitri hoji tako močna, da zablokira celo nogo.

Ker brez gibanja nisem znala sem poskusila tek nadomestiti s kolesom, kar pa tudi ni bila najboljša izbira, saj je sedež pritiskal ravno na del, ki je bil tudi poškodovan.

Minilo je 14 dni, opravila sem nekaj terapij, a bolečina ni popustila. Po pogovorih z nekaterimi tekači, ki so se že soočali s podobnimi težavami sem prišla do zaključka, da moram  nujno najti celovito oskrbo, izven rednega zdravstvenega sistema, saj drugače lahko hitro mine pol leta, brez teka.

Po pregledu spleta, nekaterih priporočilih sem se obrnila na Althea®, olimpijski športnomedicinski center in našla neverjetno veliko posluha ter takojšnjo obravnavo.

Navdušili so me z individualnim in  celovitim pristopom, strokovnostjo, prijaznostjo in  posluhom za odvisneže od gibanja. Po prvih terapijah pri njih in 20-ih dneh od poškodbe sem pričela postopno s hojo in počasnim tekom v klanec. Čuden občutek, kot bi se gledala v počasnem posnetku. Nobene  moči in prav hitro sem se utrudila. Tek po ravnini pa je bil in je še vedno nemogoč. Postalo mi je jasno, da vseeno ne bo čudeža čez noč in da bo trajalo, da bom zopet tekla brez bolečin.

Zaupam pa popolnoma Ekipi v centru Althea® in verjamem, da bom z njihovo pomočjo najhitreje možno ujela svoj  pravi tekaški korak. Težko pa danes potrdim, da bo to do časa SP v Andori.

Posluh za pomoč pri hitrejši rehabilitaciji po poškodbi so mi namenili tudi v podjetju Kreja, kjer se ukvarjajo z distribucijo in prodajo športno/rehabilitacijskih pripomočkov in so mi ponudili na izposojo Elektrostimulator Sport-Elec Multi Sport Pro.

Počitek in  skrb za uravnoteženo prehrano dobro vpliva na polnjene zalog železa, a vseeno ni dovolj, da bi zadostila primanjkljaju in ustvarjenim potrebam, tako so mi pri farmacevtskem podjetju TopPharma ponudili prehranski dodatek Doppelherz aktiv železo  v obliki granul, ki ga trenutno testiram.

Luskavico blažim s pomočjo izdelkov na osnovi konopljinega olja iz semen iz lastne pridelave podjetja Hemptouch.

V spodbudo za prve vzpone po poškodbi sem s strani podjetja VitaVera prejela kompresijske nogavice, s strani Hoka one one pa nov model Torrent NISG.

Zaenkrat lahko samo zapišem, da sem navdušena nad podporo in  izdelki ter da kmalu o tem tudi kaj več napišem.

Če povzamem, sem v svojih težkih časih našla veliko podpore in to tam, kjer sem jo najmanj pričakovala. Hvala vsem zgoraj navedenim in vsem, ki mi stojite ob strani že od začetka sezone, pa vsem tekačem, ki ste našli ravno pravšnje spodbudne besede.

Res ni potrebno veliko, da dobiš občutek vrednosti, štejejo malenkosti in majhne pozornosti.

V tem obdobju sem se opomnila, da veliko več kot biti kraljica Grintovca, Pohorja,….je biti kraljica v gibanju vsak dan posebej, živeti polno življenje in ob sebi imeti ljubo osebo, ki te sprejema in podpira na vsakem koraku, tako v hitrem kot počasnem.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.