Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Četrti Ultra maraton Vipavska dolina, je skupaj z Majskim tekom v Vipavsko dolino privabil več kot 700 tekačev iz 22 držav. Tekači so svoje zmogljivosti merili na različnih razdaljah: 100 km, 50 km, 30 km in 11 km.

30 km preizkušnja je štela kot državno prvenstvo v gorskem maratonu in pregledna tekma za izbor slovenske reprezentance za svetovno prvenstvo v poljskih Karpatih.

Osebno sem zelo vesela, da mi je celotno progo uspelo preteči v lepem tekaškem koraku in brez večjih težav (30 km,+ 1485 m, 2:46:43). Kilometri na kolesu in ravnini, v zadnjih dveh mesecih, so se izkazali za popestritev treninga in prispevali, da sem pridobila na hitrosti. Najbolj všeč mi je bil vzpon na Nanos, malo manj pa spust, predvsem ravninski odseki. Del razloga je bil v razgretem ozračju in slabi hidraciji oz. kar dehidraciji, s katero smo se soočali kar nekateri tekači. Zelo pozitivno so vplivale spodbude gledalcev (pohodnikov, kolesarjev,..) ob progi, ki jih je bilo res veliko.

Rezultati: tukaj

Prvič je bila na tovrstnih dogodkih tudi doping kontrola, katere sem bila kot zmagovalka deležna tudi sama. Zanimiva  izkušnja, čeprav po informacijah osebja, ki jo je opravljala tudi zelo draga. Tako sem se spraševala o smotrnosti le te, saj mi res ne gre skupaj: tek v naravi in kemija.

Zakaj bi nekdo užival nedovoljena sredstva, škodoval svojemu zdravju in to v rekreativnem športu, kjer je v ospredju narava in so denarna sredstva zanemarljiva?

Ne morem si predstavljati, niti sprejeti, da je v tako prijetni druščini sotekačev nekaj takšnih, ki se tega poslužujejo. Nerazumljivo mi je že začasno zaviranje bolečine z različnimi analgetiki, ki se jih nekateri poslužujejo, da pridejo do cilja, ko je glava pripravljena, telo pa ne. Čemu bi premagovala razdalje, dvigovala obrate, če moje telo tega ne zmore? Za ceno in voljo koga?

Sem skregana s farmacijo in že več kot 10 let nisem zaužila nobenega tableta, odklanjam inekcije pri zobozdravstvenih posegih in ne uživam prehranskih dopolnil. Tudi gelov ne prenašam. Običajno vse tekmovalne razdalje odtečem na vodi, izotoničnih napitkih, Coca Coli, pesti oreščkov in koščku – dveh čokolade. Le za blaženje težav z luskavico občasno uporabljam mazila in šampon od Favn, na osnovi CBD. Če povzamem: Narava mi v osnovi daje hrano za telo in duha. Menim, da je v njej dovolj prostora in vira za vse, tako da bližnjice niso potrebne, ker bodo zgolj kratkoročne.

Za konec pa vse pohvale organizatorju Ultra Trail Vipava Valley – Slovenia, ki je z odlično promocijo v Vipavsko dolino privabil (za slovenske razmere) res izjemno število tekačev, za katere je tudi odlično poskrbel tako pred kot po preizkušnji.

Velika zahvala pa še sponzorjem, ki mi z odlično opremo pomagajo, da lažje in bolj brezskrbo nabiram kilometre #Hokaoneone #garminslovenia #sportx #lekislovenia #matias2 #agpproslovenia #favn #kgtpapež #backtothewoods

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.