Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Organizatorji iz mesta Mallono, pod vznožjem Orobijskih Alp, ene najbolj uglednih tekem v Italiji z letošnjo že 56. izvedbo, so privabili pisano mednarodno druščino. Lani je tek štel v niz svetovnega pokala WMRA. Med tekačicami so bile na vertikalu med deseterico tekačice iz sedmih držav, v nedeljo na treilu iz osmih.

Piztrivertikal

Vertikal je bil parada najhitrejših. Avstrijka Andrea Mayr, evropska podprvakinja, je s časom 37:20 še popravila svoj rekordni čas. Sama sem s časom (3,5km, +1000) 42:38 zasedla 6.mesto. Oddaljena le za štiri sekunde do petega in 11 sekund do četrtega mesta.

Če vedno znova ponavljam, da se borim sama s seboj in svojim časom, močna mednarodna tekma pokaže, da se moraš znati boriti tudi z drugimi in to od začetka do konca. Taktičnost, poznavanje proge in spočitost so del mozaika, ki poleg pripravljenosti postavijo čas in rezultat.

Lepo je vedeti, da so rezerve, toda v drugem delu sezone si vseeno ne želim varčevati na tovrstnih preizkušnjah.

Fletta Trail

Trail v dolžini 21km +1.100m vzpona =1:47:40 in 6.mesto

Zgodba iz vertikala, kjer so zadnji metri odločali o dobiti ali izgubiti mesto oz. dve se je kar ponovila in tudi tokrat v mojo škodo.

Vzpon je bil za razliko od vertikala zelo zmeren, tekaški, a pri meni se je še enkrat več izkazalo, da je bilo teh preveč v zadnjem obdobju, saj je šlo bolj po polžje, brez da bi ob tem zares uspela dvigniti pulz.

Zmernemu vzponu je sledil zelo hiter in tehnično nezahteven spust, poslastica za vse, ki upajo hitro spustiti. V moji glavi pa se je ves čas vrtel film – tole bo jutri bolelo, sigurno bom sile pristankov čutila prav na vsakem koščku telesa. Vem, da bi bilo bolje, če bi odklopila glavo in pustila nogam, da naredijo svoje, a tega nisem zmogla.

Glede na to, da je bil v načrtu bolj raztek in ogled za prihodnje leto, sem vesela, da mi je uspelo iz sebe iztisniti še toliko moči in borbenosti, da sem s progo kar hitro opravila. K temu pa je veliko prispevalo tudi samo vzdušje, ki ga uspejo ustvariti Italijanski navijači, razporejeni po celotni trasi in navijajoč za vse.

Vsaka gorska vasica te pričaka na svojevrsten način, s posebno energijo in toplino, ki ti da “poleta” za naslednje kilometre.

Organizator je s tem, ko je na dogodek povabil tekaško elito s celega sveta dal tekmi poseben pridih, multinacionalnost in težnost.
Sama sem zelo vesela in hvaležna, da sem imela priložnost biti del tega in odločena, da se prihodnje leto vrnem, spočita in pripravljena na to preizkušnjo, na borbo ter izboljšanje časov.

Hvala Alessandro Scolari in ekipa #flettatrail za prekrasen vikend.

Več: www.corsainmontagna.it

Sledi nekaj tekaško – socialnega oddiha in priprava načrta za drugi del sezone.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.