Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Telesna pripravljenost je bila vedno del mene oz. del mojega načina življenja. Z leti mi jo je uspelo celo nadgraditi in dvigniti. Na takšen nivo, da se pri 37 letih počutim najbolj pripravljeno doslej in polno življenja.

Posebno zaslugo za to pripisujem goram, v katere sem se zaljubila in so me ponesle med gorske tekače, kjer sem našla svoj prostor pod soncem ter dosegla nekaj lepih rezultatov doma in v tujini. Ob tem sem postala balkanska prvakinja, svetovna veteranska prvakinja in naj gorska tekačica v Sloveniji v letih 2017 in 2019. Načrtujem pa, da bom v naslednjih dveh letih s sistematičnim pristopom in spremembo treninga še napredovala.

Pred vstopom v gorski tek je ohranjanje moje telesne pripravljenosti vključevalo lahkoten tek, kolesarjenje, plavanje, pohodništvo. Vadba za dobro počutje v obsegu sedem do deset ur tedensko.

Danes je pristop bistveno drugačen in bolj intenziven. Vključuje trening gorskega teka, funkcionalni trening in pilates. Tedensko v povprečju zberem 70 do 100 kilometrov s 3000 metri vzpona, tri do štiri ure funkcionalnega treninga in dve do tri ure Pilatesa.

Menim, da je skrb za telesno pripravljenost del prevzemanja odgovornosti za zdravje in srečo v življenju, ima pa tudi vpliv na ostala življenjska področja. Če se dobro počutimo v svoji koži, smo bistveno boljši prijatelj, partner, sodelavec … kar pripomore h kvaliteti življenja. Je naložba vase, ki se nam vrača na vsakem koraku in popotnica za kvalitetno starost.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.