Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Kokoš trail je preizkušnja, ki se vije po okoliških vzpetinah in spustih Bazovice in je že osmo leto zapovrstjo privabila lepo število tekačev, tudi Slovencev.  Znana je po tem, da je trasa vsako leto speljana drugače.

Letos so za daljšo različico pripravili še posebej slikovito in razgibano progo, dolžine 14.5 kilometra, z 600 metri vzpona.

Na štartu le te pa se nas je zbralo več kot 500, tekačev in tekačic, ki smo se eni bolj drugi manj hitro zapodili proti vrhu Kokoši. Sledil je spust in tek mimo gročanskih ledenic, ob spustu z Male Gročanice pa mimo kalov pri Dragi. Pri Botaču smo prekoračili mejo, šli čez reko in se v Italijo vrnili za Botačem pri zapuščenem mlinu. Pot nas je vodila tudi čez zidani most, ki vodi čez Krvavi potok in po delčku solne poti.

Sama sem imela pretežni del trase občutek, da se spuščamo in da delam intervale na ravnini, z dvema vmesnima vložkoma vzpona in nekaj krosa. Vse se mi je odvijalo kar prehitro, toda pogled na Feniksa me je presenetil. Mislila sem, da smo vsaj na polovici preizkušnje, ko se je pojavila prva okrepčevalnica in je Garmin pokazal nekaj več kot 5km. Rekla sem si: “Tole danes je pa čisto adijo/nemogoče. Kje so klanci?” Še dobro, da sem izbrala primerne superge (Hoka one one Torrent), ki so na spustih odlično prijele, na ravnini pa so bile odzivne kot so lahko bile, glede na zmožnosti hitrosti mojih nog.

Organizator je napovedal dobro konkurenco in boj med dekleti, na kar me je opomnil še Venčeslav pred štartom, a bolj kot to, da lovim Lučko, ki je pred mano in bežim pred Petro, ki je za mano, me je motiviral (držal v ritmu) tempo fantov, ki so bili ob meni in me na trenutke spodbujali. Hvala Vam. Brez Vas bi bili kilometri še bistveno daljši in mučnejši.

Rezultati: tukaj

Glede na to, da vedno znova ugotavljam, da mi hitri teki bolj kot ne predstavljajo trpljenje in da mi je le te lažje opraviti v družbi sotekačev bom v prihodnje izbrala še kak podoben trail, morda le z malo manj spusta, saj mi drugače noge ne bodo prav dolgo hvaležne.

Še pred tem pa kak lep tekaški trail 20 – 30 kilometrov, z 1.500 – 1.800m vzpona za srce in teki v klanec za pljuča 😊

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.