Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Majski vikend, ki sem ga načrtovala že v začetku leta, ko sem pripravljala okvirni seznam udeležbe na različnih tekaških preizkušnjah, saj je bilo s strani tekačev slišati kar nekaj lepih besed, na račun same organizacije dogodka. Kako le ne, saj so v vlogi organizatorja ŠD Divji zajci. Edinstvena gorska plaža v Sloveniji pa je ena izmed mojih ljubših plaž nasploh in mi predstavlja odličen poligon za trening gorskega teka.

Seveda se redko izide po načrtih. Tako je bilo tudi, ko je prišel ven koledar Pokalnih tekem v gorskih tekih, ki je že ob tako natrpanem koledarju vseh dogodkov sovpadel z nekaterimi, zame bolj atraktivnih. V tem primeru sta se prekrivali DP gor-dol v Češnjicah in sky run Trail vikenda Krvavec.

In potrebno je bilo izbrati. Pa sem v glavi poskusila najti komprosim in si rekla, da grem v soboto na Krvavec vertical, v nedeljo pa v Češnjice.  V glavi sem namreč imela, da je prav, da grem na Pokalne tekme, čeprav me je zmotil že sam izbor le teh, ker je omejen z gorskimi teki, ne s trendom trailov, veriticalov, sky run-ov, katerim je začela slediti tudi WMRA. Bil pa je vseeno malo grenek preizkus.

Vzpon na Zvoh sem za trening preizkusila že v sredo, saj sem si želela obuditi spomin na strmino. Obujanje se je končalo kar z  dobrimi občutki moči v klanec. In kaj hitro je prišla sobota, ko se je zbrala prijetna druščina željna teka v strm klanec.

Sama sem moči zelo dobro razporedila  in 5.5 km vzpona s 1350 višine premagala v 1h 1min 30s, v lepem tempu in brez večjega napora.

Po odličnem počutju in vzdušju na sobotni preizkušnji na Krvavcu sem se vseeno odločila, da izpustim DP gor – dol v Češnjicah in še en dan preživim “tam gor”, kjer se zares počutim doma, na sky run-u Krvavec trail vikend. Izbrala sem krajšo različico, 11 kilometrov in dobrih 800 m vzpona, saj sem si za naslednje dni zadala še kar nekaj daljših treningov.

Če so bile v soboto noge lahkotne, v nedeljo niso šle nikamor. Posledica česar je bil tudi slabši čas (1h19min), ki je sicer zadostoval za zmago, a z njim nisem bila zadovoljna.

Je bila pa pot toliko lepša (gorska), da je bilo vredno in mi ni bilo niti malo žal, da sem sledila navdihu in ne glavi.

Hvala organizatorju – ŠD Divji zajci za prelepo organizacijo tekaškega vikenda in tekačem za dobro družbo ter izmenjavo doživetij.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.