Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Zelo rada tekmujem v Italiji, saj je vzdušje na tekmah izjemno. Ko sem zasledila, da bo italijansko prvenstvo v gorskih tekih potekalo v okviru preizkušnje z bogato tradicijo in zgodovino, Memorial Partigiani Stellina, sem dala pobudo strokovnemu vodstvu v gorskih tekih, da se tekme udeležimo v širši sestavi.

Predlog je našel posluh in na preizkušnjo, ki poteka po partizanskih poteh doline SUSA, ki je pomembno zaznamovala izid 2. svetovne vojne, med uporom in osvoboditvijo,  je iz Slovenije odšla mešana gorsko tekaška druščina.

Znova me je navdušila množica navijačev in podpornikov, ki je bila razporejena ob celotni trasi in je z glasnim navijanjem pospremila prav vsakega tekača. Tako organizator kot navijači so bili zelo gostoljubni do tujih tekačev.

Na veliko tekmah v Italiji se občuti, da ima gorski in trail tek kot šport veliko višjo vrednost kot pri nas. Je sistemsko veliko bolje urejen in posledično tudi medijsko podprt. Kar prispeva tudi k temu, da so gorski tekači veliko bolj cenjeni in priznani kot športniki.

Mednarodna gorsko tekaška preizkušnja, ki se odvija vse od leta 1989, v spomin na podvige partizanov Giulioja Bolaffija, “mitskega” poveljnika Laghija je v letošnjem letu na štart zvabila močno konkurenco italijanskih tekačev, katerim se je kljub trenutni covid situaciji pridružilo nekaj tujcev.

Ženska 10 kilometrska trasa, z 1335 m vzpona in 180m spusta je ponudila prelepo gorsko kuliso in nepozabno doživetje. Moj tek je šel v seštevek tedensko že zbranih kilometrov in višinskih metrov in je bil rezultatsko slabši kot bi si želela: 6. mesto (1:17:22), a z novo pomembno izkušnjo. Vem, da ko bom prišla na preizkušnjo spočita in lahkih nog bosta rezultat in čas temu primerna in bil bi čas, da se tega naučim. Računam, da še letos 🙂

Hvala stroki Odbora za gorske teke (Boštjan, Edvin in Zdenko) za podporo in organizacijo, kolegom tekačem pa za prijetno druženje in delitev razmišljanja pred in po tekmi.

Rezultati: tukaj
https://www.corsainmontagna.it

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.