Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Še pred dobrim letom je bilo zame ključnega pomena osvajanje vrhov v sredogorju in visokogorju, ki so ponujali lepe razglede. Dnevna raziskovanja in odkrivanja so vedno znova pritegnila nasmeh na obraz in prinesla osebno zadovoljstvo. Pri tem sem spremljala le opravljeno pot (gps sled), kilometre in višinske metre. Pomembne so bile še lepe fotografije s poti in delitev le teh. Nisem dovolila, da bi bil čas tisti, s katerim bi se borila ali tisti, ki bi me omejeval.

Izjema so bile le različne tekme v gorskem teku, gorskem maratonu ali trailu, kjer sem poskušala čimhitreje preteči celotno pot in doseči cilj.

S tem sicer ni nič narobe, le napredek je počasen oz. se enkrat konča, če si konstantno na nizkih obratih. Torej, trenirala v pravem pomenu nisem, sem pa tekmovala, tudi na Svetovnem in Evropskem prvenstvu. Z rezultati na tekmah na najvišjem nivoju nisem bila najbolj zadovoljna oz. sem čutila, da imam še kar nekaj rezerve, če sploh začnem primerno trenirati.

V želji po spremembi in napredovanju sem se obrnila sponzorje, ki bi mi bili pripravljeni pomagati oz. bi me z opremo pomagali pri treningih in tekmovanjih.

Kot prvi so našli posluh pri Garminu  in mi ponudili Fenix5.

Nekaj časa je trajalo, da sem se spoprijateljila s številkami, še malo več pa, da sem jih začela podrobneje spremljati in poskušati razumeti. Tako sem zelo postopno poleg gps sledi, dolžine in višinskih metrov začela spremljati širok nabor funkcionalnosti, ki jih nudi Fenix5: tempo, srčni utrip, obremenitev, kandenco, načrtovanje vadbe, učinkovitost vadbe in vse to povezala z občutki ter počutjem, ki sem jih pri posamezni vadbi zaznala.

Tako vse večji poudarek dajem kvaliteti, ne pa kvantiteti treninga. Nekaj zaslug pri temu ima tudi trener, ki me pri tem usmerja in spremlja. Ob analizi in opazovanju so tudi številke postale motivator, saj je razbrati napredek na različnih področjih.

Danes sem z veseljem sprejela ponudbo za testiranje novih Garminovih produktov: senzorja dinamike teka in merilnika življenjskega sloga – Vívofit® 4

Verjamem, da lahko na podlagi vseh biomehanskih meritev zaznam pomankljivosti v mojem načinu teka, jih odpravim in izboljšam svojo tekaško pripravljenost. 

Je pa vseeno pomembno, da kljub vsem možnostim v tehnologiji znamo poslušati  svoje telo, ki včasih reče »dovolj mi je« in se za trenutek ustavimo ali pa brez ure stečemo, odkolesarimo, se sprehodimo po svojih najljubših poteh.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.