Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Niti ne vem natančno kdaj se je začela moja velika ljubezen do gora. Vem le, da redno tečem in zahajam v hribe že od srednje šole, s tem, da se je dolžina tekov in izletov z leti povečevala in pogostost stopnjevala. V srednji šoli so bili to pretežno teki na stadionu in krajši vzponi na dolenjske hribe. Nisem potrebovala veliko, le nekaj kilometrov in vaj za svojo dušo, da sem sprostila odvečno energijo. S študijem in selitvijo na gorenjsko pa se je marsikaj spremenilo, obzorja gibanja so se razširila. Spoznavala sem nove športe, od plezanja, padalstva do turnega kolesarjenja.

Gibanje v naravi je postalo del mojega vsakdana.

Ne sicer v začetku, ko je bil zelo pomemben faks, druženje v študentskem domu in zabave, ampak v drugem delu, ko sem vse bolj iskala drugačno pot in svoj mir. V začetku sem pretežno tekla v gozdu in po polju ter zahajala v hribe v okolici Kranja. Vzljubila sem tudi kolesarjenje in plavanje.

Tek je bil neke vrste sprostitev in odmik od vsakdanjih težav. Pogosto sem med tekom našla nove rešitve pri obstoječih težavah, problemi so izgubili težo in rodile so se nove ideje.

V zadnjem letu pa sem prešla iz ravninskega teka po asvaltu in makadamu na trail tek v hribih in gorah.

Težko bi rekla, da me je kdo navdušil za obisk gora. V njih sem preprosto našla svoj prostor pod soncem, varnost, občutek pripadnosti in svobodo ter se tako vse pogosteje zatekala k njim. Navdihujejo me s svojo mogočnostjo, brezmejnostjo in mirnostjo. Gre za posebno ljubezen in zadovoljstvo, ki mi jo nudijo. Višje in dalj, ko greš, močnejši so ti občutki. Neke vrste droge in omame, ki jo ponuja kar sama narava.

Konec leta 2016, ko sem zaključevala delo na Športni uniji Slovenije je kar naenkrat nastala praznina, prosti čas in seveda idealna priložnost za nova raziskovanja in odkrivanja. Tako se je količina kilometrov in zbranih višinskih metrov stopnjevala, tja do 500 -600 km in 30.000 – 35.000 višinskih metrov na mesec. Velik poudarek sem dala predvsem temu, da vsak dan doživim nekaj novega, z obiskom novega kraja, hriba ali gore, ki v sebi nosijo svoje zgodbe. Verjetno je to posledica tega, da sem bila v preteklosti vedno omejena s časom in sem morala tako izbirati najbližjo okolico. Sedaj pa kar naenkrat ni bilo več časovnih in prostorskih omejitev in seveda sem si zaželela novosti in nepoznanih krajev. Lahko rečem, da mi je gre zelo dobro in tudi v zimskem času odkrivam slovenska gorovja, kar mi predstavlja popolnoma novo dimenzijo, saj mi gibanje po snegu ni tako domače.

Sem pa v zadnjem obdobju postala samotarka oz. pretežno sama osvajam vrhove in planine. Razlogov je sicer več, glavni pa, da trenutno potrebujem svoj mir in da se moram odpočiti od vseh socialnih stikov. V zadnjih letih sem ogromno časa namenila različnim komunikacijskim orodjem in stikom ter se zasitila. Potrebujem nekaj časa, zgolj zase, da zopet najdem ravnovesje, tako v osebnem kot poslovnem življenju.

Ker ne uživam v tekmovanjih in množici se prireditev ne udeležujemo pogosto. Je pa res, da sem si letos to postavila kot svojevrsten izziv in se bom udeležila nekaj izbranih. Prva, ki sem se jo udeležila je bil Novoletni knap trail, ki mi bo ostal res v lepem in posebnem spominu. Bilo je svojevrstno doživetje na lepi trasi, v družbi prijetnih organizatorjev in sotekačev.

Nimam posebnega načrta udeležbe na prireditvah, izbirala bom po občutku, glede na razpoloženje in trenutni navdih. Predvsem bi se rada udeležila tistih, manjših, kjer organizatorji pustijo svoje srce in dušo, za to, da dogodek doseže svoj namen.

Imam pa v načrtu svoje osebne projekte, od tega, da prečim Karavanke in Slovensko planinsko pot do tega, da v družbi pospremim Kekca v osvajanju vrhov. Vesela bom vseh, ki se mi bodo na tej poti pridružili.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.