Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Po ponedeljkovem počitku, dobri regeneraciji in sproščenem prijateljskem klepetu sem zopet nabrala moči za odkrivanje neznanega, nove dogodivščine in spoznanja.

Z Mežaklo se spogledujem, že vse od kar odkrivam poti do vrhov gora nad Jesenicami. Danes se mi je zdel idealen dan, da jo raziščem.

Gre za visoko planoto, ki v višino meri med 1000 in 1300 m. Leži med rekama Radovna in Sava Dolinka. V večini je porasla s smrekovim in bukovim gozdom. Najbolj posebna znamenitost Mežakle je naravni 15-metrski most čez grapo, ki je nastal zaradi erozijskega delovanja vode in neenakomernega preperevanja različno odpornih kamnin. Za izhodišče sem si izbrala športni park Podmežakla in se najprej povzpela na Zakop, sledila je Partizanska bolnišnica na Mežakli, Škrbina, Planski vrh, Obranca ter Snežna jama na Mežakli.

Zelo prijetna, razgibana, razgledna in neobiskana pot.  V prvem delu je pot zaradi podrtih in posekanih dreves celo malo pusta in turobna, brez sledu življenja. Je pa toliko lepša in polna življenja na samem grebenu, kjer je tudi še nekaj sledi snega, čeprav kaže, da zima počasi odhaja in se prebuja pomlad. Toplejši dnevi in prve cvetlice so prvi pokazatelj tega.

Ob vsej mirnosti in osamljenosti v prvem delu poti so me pričenjale preganjati misli o medvedih, o katerih sem prebirala pred kratkim na forumih. Zelo hitro se zavem, da sem pripravljena na velike fizične napore, brez posebnega okrepčila, samoto, ipd., ne pa na srečanje s takšnimi ali drugačnimi zvermi. V tem delu se moram še podučiti. Kar je postala tudi posebna zaobljuba današnjega dne. V želji preusmeriti misli, na nekaj lepšega in prijetnejšega začnem razmišljati o ljudeh, ki sem jih pred kratkim spoznala in so zaznamovali moje življenje. Priznam, ni jih bilo veliko, ki sem jim dovolila, da postanejo del mojega ritma. Sem jih pa zato vzela kot toliko bolj dragocene.

V odnosih znam dajati veliko, a na drugi strani spet zahtevam veliko. Iz česar sledi, da ni prostora za veliko ljudi.

Na trenutke sem se spraševala zakaj sem srečala določene, zakaj so nekateri bili samo kratek čas del moje poti in kaj se lahko naučim od njih?

Včasih si zelo želimo, da bi nekateri ostali del našega življenja, pa se izkaže, da so se le sprehodil po delu naše poti. Pokažejo nam nove dimenzije življenja, nas naučijo nekaj novega, z nami delijo veselje in radost, ki pa ne traja dolgo, saj odidejo naprej in nas pustijo same. Preprosto niso pripravljeni stopiti iz svojih udobnih čevljev in z nami hoditi po razgibani poti. S temi novimi spoznanji moramo nadaljevati pot.

Včasih pa se nekdo pojavi v našem življenju z razlogom, ker si to takrat zelo želimo. Pride kot neke vrste asistent, ki nam pomaga skozi labirint misli in želja. Pride z razlogom in jasno določenim ciljem pomagati pri reševanju določenega problema. Ko opravi svojo nalogo preprosto oddide, brez posebnega razloga.

Ljudje smo eden drugemu največji učitelji. Ves čas si nastavljamo ogledala. Vsaka stvar ali oseba, ki nas spravi ob živce, v žalost, nas razjezi ali karkoli drugega, nam je le nastavila ogledalo. Ko sprejmemo odgovornost zase in se začnemo gledati v ogledala, ki nam jih postavljajo drugi, se lahko ogromno naučimo o sebi. Tako lahko rastemo hitreje, višje, močneje.

V spremstvu teh misli in sunkov vetra sem dokaj hitro zaključila raziskovanje Mežakle, ki sem ga načrtovala. Ker je ostalo še veliko energije in nekaj časa sem se odločila, da osvojim še en poznani vrh nad Jesenicami. Brez posebnega cilja, tečem v center do razgledne poti nad Jesenicami in naprej v smeri markacij. Sledim oznakam za Jelenkamen, a le nekaj časa, potem zopet izberem samosvojo smer in po nekaj raziskovanja zopet dosežem Španov vrh. Sledi spust do Planine pod Golico in do izhodišča v Podmežaklo. V sproščenem teku mi misli zaidejo še k mojim življenjskim sopotnikom, ki me podpirajo in sprejemajo takšno kot sem, brez obsojanja. So enakovredni partnerji. Prišli so, da ostanejo z mano daljše obdobje. Te misli me pomirijo, navdihnejo in dajo novega zagona za naslednje dni.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.