Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Rada se vračam na teke in v kraje, ki v meni pustijo lepe vtise in posebna doživetja. Še toliko z večjim veseljem, ko začutim, da za gre dogodek, za katerega diha cela lokalna skupnost.

Tako sem bila zelo vesela povabila predstavnika Zavoda Savus (Marko Planinc), da se ponovno preizkusim na Zasavskem polmaratonu.

Kljub temu, da mi ravnina ne leži oz. se na njej ne počutim domače mi to v knapovskem okolju, s čelado in svetilko na glavi, kar gre. Razlog je v drugačnem in nenavadnem doživetju, ki je velikega pomena za Zasavje, Slovenijo in tudi edinstvena športna avantura v Evropi.

Teči 10 kilometrov po rudniških rovih, kjer je potrebna popolna osredotočenost na vsak korak, saj se podlaga nenehno spreminja, od tirnic, blata, vode, lesnih desk do peska in kjer te lahko preseneti še kaj od strani in iz vrha zame predstavlja svojevrsten izziv.

Poleg proge v rovih je še 11 kilometrov razgibane trase po zanimivem okolju rudarskih površin po obrobju rudarskih mest Zagorja, Trbovelj in Hrastnika. Ta del je bil letos zaradi visokih temperatur bistveno težji od tistega pod zemljo, vsaj zame. K sreči je bila knapovska energija prisotna na vsakem koraku in mi je pomagala, da sem lahkotno opravila progo, kljub temu, da sem med tednom uživala v osvajanju vrhov in so bile noge kar težke.

Za polmaratonsko razdaljo sem potrebovala 1 uro  in 34 minut, kar je bilo dovolj za drugi čas absolutno, hitrejši je bil Korošec Jan Tretnjak.

10 kilometrsko preizkušnjo pa je najitreje premagal klubski kolega Miran Cvet.

Več in rezultati: tukaj

Vsem tekačem, ki bi si želeli v prihodnjem letu novih in drugačnih preizkušenj zelo priporočam športno avanturo v knapovskem okolju.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.