Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Preizkušnja, ki sem si jo izbrala za osrednji cilj sezone, za katerega sem trdno trenirala, mu podredila vse ostalo, na koncu pa odtekla najslabše doslej.

Dejstvo je, da ne pomaga niti odlična pripravljenost, niti najboljša oprema, niti poznavanje trase, če ni goriva, da bi se telo lahko spravilo na visoke obrate, ki jih zahteva tovrstna preizkušnja.

Razočaranje ob prihodu v cilj (oz. v drugem delu poti) je bilo veliko, a bo počasi zbledelo. Ostali bodo lepi spomini, na pot, ki sem jo opravila pred tem, da bi dosegla načrtovano.

Da bi dosegla rezultat, ki bi mi prinesel osebno zadovoljstvo sem dva meseca pred prvenstvom trenirala po načrtu, ki je bil zame precej neobičajen, saj je vseboval veliko ravnine s stopnjevanji in intervali  ter vaj za pridobivanje na moči. Na začetku je bilo zelo težko, s časom pa sem se navadila in ob vidnem napredku počasi vzljubila načrten in raznovrsten trening na visokih obratih. Nekaj tekem, ki sem si jih izbrala kot del priprav pred prvenstvom sem odtekla odlično, brez vsakršnih težav.

Za spremljanje napredka sem uporabila Garminov Fenix5 in Running Dynamics, ki bosta tudi v prihodnje moja redna spremljevalca pri analiziranju treninga in tekmovanj.

Počutje pred prvenstvom, v času oglede trase, je bilo odlično, celo spoprijateljila sem se s kamnito podlago. Le nekaj pomislekov sem imela pri izbiri modela superg, v primeru dežja. Na koncu sem se odločila za meni najlubše Hoka Challenger ATR 3. Kar je bila sicer srednje dobra izbira, saj ima Speedgoat BAZL 2 na mokri in kamniti podlagi boljši oprijem.

Torej, kje se je zalomilo, da me je po odličnem prvem delu, ki sem ga pretekla lahkotno in precej hitro dobesedno odrezalo?

Verjetno je skupek več dejavnikov, a ključen so slabo napolnjene glikogenske zaloge.

Ko sem prišla v drugi krog in ko na 18-em kilometru ni bilo okrepčevalnice s hrano, ki sem jo pričakovala in je bila planirana, se mi je sesulo vse. Coca cola ni bila dovolj, ker v meni ni bilo ničesar več, kar bi doprineslo k temu, da bi lahko tekla na visokih obratih.

Naslednja okrepčevalnica s hrano je bila šele pod vrhom ŚNIEŻKE, do tja pa še dodatnih 8 km. Na trenutke se mi je kar malo vrtelo in nekajkrat sem se za trenutek ustavila, ob tem prehodila kar velik del te poti, s tem, da je bilo od tega precej ravnine, z majhnim vzponom. Nikoli prej še nisem občutila takšne nemoči in praznine. Telo bi si želelo, ni bilo utrujeno, ampak v nogah ni bilo ničesar kar bi omogočilo, da bi jih lahko spravila v tek.

Tekači so me prehitevali, sama pa razmišljala ali naj odstopim ali naj prehodim do naslednje okrepčevalnice s hrano. No, na koncu sem to tudi storila, a ko sem prišla do vira energije je bilo že prepozno, saj sem izgubila preveč časa s hojo, tako da hiter zadnji spust ni pripomogel k boljšemu rezultatu.

Če bi v preteklih dneh ustrezno jedla in napolnila zaloge, se to ne bi zgodilo. Novo okolje, dobra družba, raziskovanja in dobro počutje so prispevali k temu, da sem na to pozabila in za to plačala svojo ceno na sami tekmi.

Zakaj pa bo prvenstvo, kljub zelo slabemu rezultatu (31. mesto) vseeno ostalo v lepem spominu?

Zato, ker življenje ni tekma. Lahko je težko, je nepredvidljivo, a je hkrati tudi vznemerljivo, krasno in čarobno.

Zame je življenje v prvi vrsti potovanje, na katerem sem v Karpaczu ustvarila veliko lepih trenutkov, in to s slovensko ekipo, ki jo je odlikovalo dobro vzdušje, medsebojna povezanost, razumevanje in sodelovanje.

Verjamem, da bomo tudi v prihodnje drug drugemu v pomoč in spodbudo pri naših osebnih in skupnih ciljih, pa tudi, da naš čas še prihaja.

Prav tako verjamem, da v prihodnje znova upravičim zaupanje sponzorjev, ki mi s svojimi izdelki stojijo ob strani na vsakem koraku. Iskrena hvala: Hoka one one, Garmin, Leki, Sportx, Favn, Mipka in Back to the woods.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.