Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Ko se včeraj peljem na DP v gorskem teku navkreber in poslušam Val 202 ravno ujamem napovednik športnih dogodkov.
Med njimi ni bilo Gorskega teka na Golte, ki naj bi štel za Državno prvenstvo v gorskem teku navkreber. Ne morem mimo, da se ne bi vprašala o vrednosti tovrstnega prvenstva in informiranosti.

Partner me še poheca: “Pa v kakšnem športu ti to tekmuješ?” “V tistem, ki mi prinaša zadovoljstvo in me osrečuje,” na hitro odgovorim.

In že se znajdem na štartu, kjer srečam kar nekaj tekačev, ki jih že dolgo nisem, saj sem bila v zadnjem obdobju pretežno na tekmah v daljših razdaljah. Izmenjam nekaj pozdravov in spodbudnih besed. Pride tudi Lucas, avstrijski reprezentant, ki sem ga v Karpaczu uspela prepričati, da bo na Golteh našel dobro konkurenco za trening pred njihovim prvenstvom. In res jo je.

Hitro pride odštevanje zadnjih sekund in že se poženemo po cesti proti Goltem. Ujela sem se v skupini mladincev, s katerimi smo se pretežni del poti izmenjavali. Meni je šlo bolje v strmih vzponih, njim v položnejšem delu.

V cilj pritečem v dobrih 43 minutah. Zadovoljna in vesela, da mi je s takšno lahkotnostjo uspelo preteči progo.

Teh občutkov zadovoljstva ni vzela niti odločitev prisotnih članov Odbora za Gorske teke o razveljavitvi državnega prvenstva v vseh kategorijah, ker je nekaj tekačev zašlo (2-3?).

Se pa ne morem strinjati s takšno odločitvijo, niti je ne razumem, saj se takšne stvari dogajajo na mnogih tekih, tudi Svetovnih prvenstvih (npr. SP v GM – Karpacz), pa se le ta ne razveljavljajo.

Žal je v Sloveniji velik razkorak med tekači in samim sistemom. Bi bil pa počasi že čas, za korenite spremembe v sistemu in delu, ki bodo v dobrobit na eni strani tekačem, ki si prizadevamo postati boljši in boljši, na drugi pa organizatorjem tovrstnih dogodkov in vadb, ki poskušajo v gibanje s tekom spraviti širšo množico.

No, ne glede na to ostal bo lep spomin na Tek na Golte in prijetno druščino tekačev, s katerimi sem delila ta dan.

Očitno so na radiju vedeli, da še ni čas za napoved 😉 in bodo izvedeli za novo tekmo, ki bo štela za prvenstvo.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.