Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Rada imam strmino, ki vztraja, se stopnjuje in preizkuša moč mojega telesa in duha.

Na Vertical KM Col de Lana sem to tudi dobila in to v povišani dozi. Da se nisem predozirala pa sem poskrbela sama, ko sem v zadnjem delu malo popustila.

K temu je malo pripomogla tudi zakrčenost, ki sem jo uspela vzpostaviti, ko sem iz tekaškega koraka preklopila v pohodniškega in v najstrmejšem delu vključila še 4×4.

Je pa to vseeno zadostovalo, da sem bila na 2.2 km dolgi trasi z 1.000 m vzpona, s časom 40:44, med dekleti najhitrejša.

Vertical KM Col de Lana se je odvijal v okviru praznika San Giacomo.

Trenutna situacija s “korona omejitvami”, ki se v Italiji na prvi pogled zdijo še bolj stroge, je prispevala k temu, da smo se iz središča Pieve di Livinallongo (1452 m) podali kronometersko, na 30 sekund.

Sama sem štartala kot 23 in 3. med dekleti. Kar je bilo spodbudo, saj sem imela pred sabo dve tekmovalki, ki sem ju lahko “lovila”.  Po nekaj metrih teka skozi mesto sem hitro prispela do strmega travnatega pobočja, ki mu je sledil stopničasti del skozi gozd, ki ga je lani prizadela in opustušila huda naravna ujma.

Naklon za trenutek popusti po premaganih 400 metrih vzpona, za popestritev je po 500 m vzpona še malo poplezavanja po lestvi in prečenja skalnatega predela.  Največji naklon pa se prične na travnatem pobočju Col de Lana, ko prečkamo “Teriol Ladin.” Sama sem ga podelala kar po vseh štirih.

No, in ko že misliš, da si na vrhu Col di Lana (2452 m) ostane še cca 50 m zmernega, lahko bi rekla ravninskega izteka v cilj, ampak glede na to, da nisem uspela preklopiti na tekaški korak …ni čisto ravno.

Na trenutke mi je bilo žal, da sem si dan pred tekmo ogledala prvi del trase in si v meča zvabila nekaj nepotrebne zakisanosti. Tolažila me je misel, da nisem bila edina (Matic in Tine). Nekateri so si privoščili kar celotno (David in Domen).

No, enkrat se že naučim, da bo za odličen rezultat potrebno priti s popolnoma lahkotnimi nogami.

Prva priložnost za to bo že prihodnji vikend na PizTri Verticalu, ki se ga že zelo veselim, saj mi je ostal v zelo lepem spominu.

Rezultati: tukaj

Če boste iskali gostoljubno namestitev v tem delu priporočam: Hotel Olympia Arabba

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.