Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Na 26. letnem zboru združenja za gorske teke sva bila (po kriterijih združenja) z Miranom Cvetom proglašena za naj gorska tekača in tekačico sezone 2017. Priznanje za posebne dosežke sta prejela Petra Tratnik, četrta s svetovnega prvenstva v gorskem maratonu in svetovni prvak med veterani Simon Strnad.

Omenjeni naziv oz. lovorika je zame posebno priznanje za dobre rezultate, v moji prvi sezoni gorskega teka, ki je prišla povsem spontano in nenačrtovano, brez posebnih pričakovanj, pa tudi lepa spodbuda za delo v prihodnji sezoni.

V letošnjem letu nisem imela posebnega načrta, niti za dnevne gorske in trail teke, niti za udeležbe na prireditvah, izbirala sem po občutku, glede na razpoloženje in trenutni navdih. Radovedno sem preizkušala svoje zmogljivosti. Kar je na koncu prineslo veliko nepozabnih doživetij, zanimivih izkušenj, novih poznanstev in prijateljstev, a občasno tudi izčrpanost. Tako da se bom v prihodnjo podala malo bolj načrtovano, ciljno in s sistematičnim pristopom, saj si želim še dolgo uživati na gorsko tekaških preizkušnjah.

Imenovanje najboljša ima tudi nehvaležno stran, saj je Petra Tratnik dosegla izjemen dosežek na SP v Premani in na gorskem maratonu v Podbrdu. Tako si prav gotovo tudi zasluži naziv najboljša. Veliko je pa tudi še takšnih, ki so odlični, a so izbirali druge vrste preizkušenj. Zame veliko bolj pomembno kot imenovanje je biti del tako imenitne druščine, ki jo povezuje ljubezen do gibanja v gorah.

Verjamem, da se lahko v naslednjih letih, s pravim pristopom in ljudmi, zopet oblikuje ekipa gorskih tekačev in tekačic, ki bo konstantno posegala po najvišjih mestih tudi svetovnem merilu, tako v gorskem teku kot maratonu, trail tekih, vertikalih, … Imamo namreč še veliko neizkoriščenega potenciala in volje. In kot pravi pregovor: “Kjer je volja je tudi pot.” Pri gorskih tekačih pa se vedno najde, običajno več le teh 🙂

Za konec bi se pa zahvalila družini Papež, ki s svojo predanostjo, gostoljubnostjo in srčnostjo vedno poskrbi, da so dogodki, ki jih organizirajo na visokem nivoju, polni prijetnih občutkov in lepih doživetij. Iskrena hvala.

Utrinki iz dogodka:

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.