DENS TERAPIJA

Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

DENS terapijo označujejo naslednje značilnosti.

Dinamična,
Električna,
Nevroadaptivna,
Stimulacija.

DINAMIČNA: aparati iz družine DENAS/DiaDENS ustvarjajo zdravilne impulze, ki se individualno spreminjajo glede na potrebe vsakega posameznega uporabnika (dinamično, torej pomeni spreminjajoče).

ELEKTRIČNA: za impulze služi zelo šibak električni tok, ki ne prodira globoko v podkožje. Elektrika ni pri človeški vrsti nekaj tujega. Električne impulze ustvarja človeško telo za prenos informacij in vzdrževanje normalnega delovanja vseh organov v telesu. Zadostuje, da se spomnimo, da se delovanje srca beleži z elektrokardiogramom (EKG), možganov z elektroencefalogramom (EEG) in mišic z elektromiogramom (EMG). Vsaka celica brez elektromagnetnega polja je mrtva celica.

Tako pri elektriki ne mislimo zgolj na tisto v visokonapetostnih vodih, električno prevodnost železa, itd., ampak tudi na živo elektriko, ki je lahko tudi zelo koristen zdravstveni dejavnik, če ji damo določeno obliko, frekvenco in trajanje. Primer: Nizkonapetostna električna stimulacija hrbtenjače ali udeleženega hrbteničnega živca lahko blokira občutenje bolečine brez kakršnih koli stranskih učinkov, ki so značilni za zdravila.

NEVRO ali NEVROADAPTIVNA: Človeško telo ni zbir zdravih in obolelih organov, ampak nedeljiva celota, v kateri igra povezovalno vlogo naš živčni sistem. Informacije o vsem dogajanju v celicah, tkivih in organih se do hrbtenjače in možganov prenašajo po živčnih vlaknih v obliki električnih impulzov.
Ko se možgani lotijo zdravljenja ali povrnitve ravnovesja, ustvarijo ‘zdravilni’ živčni impulz, ki se vrne na mesto obolenja ali motnje z namenom odpravljanja težave.

Zdaj pa si skušajte predstavljati, kaj se zgodi, če je ta komunikacijska pot prekinjena ali motena? Ali lahko govorimo o enotnosti, če glava ne ve, kaj se dogaja spodaj? Aparati za DENS terapijo ustvarjajo impulze, ki po svojih značilnostih (obliki, amplitudi, frekvenci) posnemajo zdravilne živčne impulze možganov, zaradi česar jih telo prepoznava kot svoje. Tako impulzi aparatov pomagajo definirati zdravstvene težave in pomagajo organizmu pri spopadu z obolenjem.

STIMULACIJA: Tu gre za čezkožni zdravilni vpliv na določen predel ali na mesto projekcije bolečine. Poleg električnih stimulusov poznamo še druge vplive: izžiganje, pritiskanje s prsti, masažo, motenje s hipodermičnim vbadanjem igel (akupunktura). Na splošno govorimo o posnemanju oddajanja živčnega impulza in prenosu informacij po živčnem vlaknu. Občutje bolečine se lahko z električno stimulacijo nekaterih predelov občutno zmanjša. Torej govorimo o energetskih informacijah ali nevrostimulaciji.

Pomembno je vedeti, da je proces zdravljenja povsem nemogoč, če ga ne izvaja telo samo. Ko nekdo vzame analgetik, se bolečina za nekaj časa pritaji, bolezen sama pa ne. DENS (Dinamična TENS) terapija ponuja možnosti ozdravitve vsakomur. Pri njej je v proces vključeno telo samo. Vsak človek ima vse potrebne resurse in rezerve, da bi bil zdrav, le da jih ali ne zna ali noče uporabiti. DENS-terapija mu pomaga prepoznati te priložnosti na prav vsaki stopnji nekega obolenja.

DENS-terapija deluje v splošnem na treh ravneh:

Bio-kemična raven: DENS-terapija spodbuja izločanje nevropeptidov s strani možganov in vegetativnega živčnega sistema.
Bio-energetska raven: DENS-terapija čisti in ureja živčne in energetske poti ter tako obnavlja pretok energije in informacij.
Informacijska raven: Aparati za DENS-terapijo “odčitavajo” informacije s površine kože, jih po vegetativnem živčnem sistemu pošiljajo do možganov, ki  generirajo zdravilni električni signal in ga pošiljajo nazaj do obolelega oz. okvarjenega organa ali dela telesa.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.