O meni

Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Sem ljubiteljica gora in gibanja v naravi, odkrivanja nedotaknjenih kotičkov, organizacije športno-rekreativnih projektov ter zagovornica prevzemanja osebne odgovornosti za zdravje in srečo v življenju. Po izobrazbi pa diplomirana organizatorka dela.

Ljubezen do športa, zdravega življenjskega sloga in gibanja v naravi me spremlja že celo življenje in je postala del mojega vsakdana. V vsem tem času pa se je izrazito spremenil moj pogled na šport. Od tega, da je bil nekoč moj vzor v športu – slovenski športnik, s karizmo, ki je dosegal vrhunske dosežke, do tega, da je to danes starejši modri gospod ali gospa, rekreativni športnik, ki je znal najti zmernost v športu in v življenju ter dočakati zdravo in aktivno starost. Včasih sem bila spremljevalka tekmovanj v vrhunskem športu, danes raje pobegnem v gore.

Šport v mladosti me je naučil discipline, vztrajnosti, organiziranosti, poguma in spoštovanja. Približal mi je nekatere vrednote, ki mi tudi danes pomagajo, da se lažje soočam z vsakdanjimi poslovnimi in osebnimi izzivi.

Iz želje pridobiti potrebna znanja, kako čim bolje poskrbeti za svoje zdravje in kako pomagati ljudem v bolezni sem se odločila za vpis na srednjo zdravstveno šolo Novo mesto. Pridobila sem veliko informacij in teoretičnih znanj, a to ni bilo dovolj, da bi ostala na tem področju. Nisem se našla v samem kurativnem sistemu, ki ga je takrat nudilo zdravstvo. Tako sem se odločila za novo pot v organizaciji in managementu, na Fakulteti za organizacijske vede v Kranju. S ciljem pridobiti znanja potrebna za organizacijo in izvajanje športnih projektov ter organizacije in  koordinacije dela v športni organizaciji. Študij mi je zopet prinesel ogromno teorije, življenje v študentskem domu pa potrebni socialni kapital, kar se je v nadaljevanju izkazalo, da skupaj z izkušnjami šteje največ.

Svoje bogate delovne izkušnje na področju vodenja projektov in dela z ljudmi sem sem v zadnjih letih pridobivala kot strokovna sodelavka za šport na Športni uniji Slovenije – Zvezi društev za športno rekreacijo in športno vzgojo.

Pomembno vlogo v okviru poslovne in osebne rasti je imelo tudi študentsko delo v okviru Smučarske zveze Slovenije, kjer sem se srečala z življenjem vrhunskih smučarskih skakalcev in potekom mednarodnih prireditev, v okviru podjetja Arena d.o.o, kjer sem naučila kaj vse je potrebno za zagon športnega centra in v Zdravilišču Šmarješke toplice, kjer sem se dodobra spoznala z učinki masaže na celo telo. Gre za najbolj naravno metoda zdravljenja in ohranjanja zdravja s pomočjo dotika.

Danes sem podjetniško usmerjena, zaljubljena v trail tek in turno kolesarjenje. Moj navdih so gore, narava in uspešni ljudje.

Sledim temu, da je človeški organizem ustvarjen za gibanje, potrebuje gibanje in deluje pravilno, če je v njegovem vsakdanjem življenju dovolj gibanja, ki prispeva k skladnemu razvoju duha in telesa vsakega posameznika.

Osebno odgovornost za kvaliteto življenja in zdravja želim približati slehernemu posamezniku. Zavedam se, da kar v življenje vložimo danes, se nam bo vrnilo že kmalu in tudi še čez dvajset, trideset  let.

Moje vodilo v življenju so legendarne misli Nejca Zaplotnika: »Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel. Kdor išče pa najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.« in citat Paula Coelha »Življenje hoče, da živiš svojo Osebno legendo.«

Mojca Koligar CV

_________________________

My name is Mojca Koligar, I am 38 years old, I am a university manager and work organizer, before that I graduated from medical high school.

My previous professional experience (7 years) areis related to the work of the project manager in Sports Union Slovenia, where I acquired a lot of knowledge and skills from different areas:

– Organization and management of national sports projects and events,
– Management of employees and project groups,
– Establishment of an internal communication and information support,
– Establishment and implementation of communication in social networks,
– Preparation of annual plans and reports,
– Preparation of applications for calls for tender,
-Promotion and marketing of sports projects and events,
– Introduction of a systematization of work, etc.

I would like to continue my professional career in an organization that combines the contents of sport, healthy living, active leisure and tourism.

I like working with people, I am friendly, adaptable, collective and willing to take responsibility for my work.

I am looking for a well organized, creative and dynamic working environment where I can develop my professional skills and realize my ambitions.

My passion is trail running. I love to leave the city and go to the forests, hills and mountains of Slovenia.

It’s all about exploring and discovering unspoilt landscapes, enjoying being outdoors (in all weathers) and bringing a sense of freedom and fun to your run.

On a mountain there is always something new to discover, a new way to go. Mountains are rich in wondrous pleasures, capable of satisfying your original urge to explore.

Trail running is not about the ground you run on, what kind of equipment you carry or how many kilometers you run. It’s about that touch of something that arouses your curiosity and inspires you to explore a little bit more of the world that you would not have been able to see without laced running shoes.

They say you have to climb a big mountain to realize how small you are. Mountains are humble, in a good way, because they help you gain a perspective on life. The higher you climb the mountain, the more you will appreciate this. Look at the world from above; the world is amazing and so are you.

Mountains are not only a source of beauty and happiness, but also prepare for the struggles of life. They challenge not only your physical endurance but also your mental strength. Sometimes the abstract can teach more than living beings.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.