O meni

Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Sem ljubiteljica gora in gibanja v naravi, odkrivanja nedotaknjenih kotičkov, organizacije športno-rekreativnih projektov ter zagovornica prevzemanja osebne odgovornosti za zdravje in srečo v življenju. Po izobrazbi pa diplomirana organizatorka dela.

Ljubezen do športa, zdravega življenjskega sloga in gibanja v naravi me spremlja že celo življenje in je postala del mojega vsakdana. V vsem tem času pa se je izrazito spremenil moj pogled na šport. Od tega, da je bil nekoč moj vzor v športu – slovenski športnik, s karizmo, ki je dosegal vrhunske dosežke, do tega, da je to danes starejši modri gospod ali gospa, rekreativni športnik, ki je znal najti zmernost v športu in v življenju ter dočakati zdravo in aktivno starost. Včasih sem bila spremljevalka tekmovanj v vrhunskem športu, danes raje pobegnem v gore.

Šport v mladosti me je naučil discipline, vztrajnosti, organiziranosti, poguma in spoštovanja. Približal mi je nekatere vrednote, ki mi tudi danes pomagajo, da se lažje soočam z vsakdanjimi poslovnimi in osebnimi izzivi.

Iz želje pridobiti potrebna znanja, kako čim bolje poskrbeti za svoje zdravje in kako pomagati ljudem v bolezni sem se odločila za vpis na srednjo zdravstveno šolo Novo mesto. Pridobila sem veliko informacij in teoretičnih znanj, a to ni bilo dovolj, da bi ostala na tem področju. Nisem se našla v samem kurativnem sistemu, ki ga je takrat nudilo zdravstvo. Tako sem se odločila za novo pot v organizaciji in managementu, na Fakulteti za organizacijske vede v Kranju. S ciljem pridobiti znanja potrebna za organizacijo in izvajanje športnih projektov ter organizacije in  koordinacije dela v športni organizaciji. Študij mi je zopet prinesel ogromno teorije, življenje v študentskem domu pa potrebni socialni kapital, kar se je v nadaljevanju izkazalo, da skupaj z izkušnjami šteje največ.

Svoje bogate delovne izkušnje na področju vodenja projektov in dela z ljudmi sem sem v zadnjih letih pridobivala kot strokovna sodelavka za šport na Športni uniji Slovenije – Zvezi društev za športno rekreacijo in športno vzgojo.

Pomembno vlogo v okviru poslovne in osebne rasti je imelo tudi študentsko delo v okviru Smučarske zveze Slovenije, kjer sem se srečala z življenjem vrhunskih smučarskih skakalcev in potekom mednarodnih prireditev, v okviru podjetja Arena d.o.o, kjer sem naučila kaj vse je potrebno za zagon športnega centra in v Zdravilišču Šmarješke toplice, kjer sem se dodobra spoznala z učinki masaže na celo telo. Gre za najbolj naravno metoda zdravljenja in ohranjanja zdravja s pomočjo dotika.

Danes sem podjetniško usmerjena, zaljubljena v trail tek in turno kolesarjenje. Moj navdih so gore, narava in uspešni ljudje.

Sledim temu, da je človeški organizem ustvarjen za gibanje, potrebuje gibanje in deluje pravilno, če je v njegovem vsakdanjem življenju dovolj gibanja, ki prispeva k skladnemu razvoju duha in telesa vsakega posameznika.

Osebno odgovornost za kvaliteto življenja in zdravja želim približati slehernemu posamezniku. Zavedam se, da kar v življenje vložimo danes, se nam bo vrnilo že kmalu in tudi še čez dvajset, trideset  let.

Moje vodilo v življenju so legendarne misli Nejca Zaplotnika: »Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel. Kdor išče pa najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.« in citat Paula Coelha »Življenje hoče, da živiš svojo Osebno legendo.«

Intervju: UTVV2019 Vip tekači

Življenjepis – CV

_________________________

My name is Mojca Koligar, I’m 36 years old, I’m university manager and organizer of work, before that I have finished medical high school.

My previous working experience (7 years) are related to the work of the project manager at the Sports Union of Slovenia where I have gained a lot of knowledge and skills from various fields:

  • organization and management of national sports projects and events,
  • management of staff and project groups,
  • establishment of internal communication and information support,
  • setting up and implementing communication on social networks,
  • preparation of annual plans and reports,
  • preparing applications for tenders,
  • promotion and marketing of sports projects and events,
  • establishing a systematisation of work, etc

I would like to continue my business career in an organization that connects the content of sports, healthy lifestyle, active leisure time and tourism.

I am pleased to work with people, I am friendly, adaptable, dedicated to work and a collective, and ready to take responsibility for my job. I’m looking for well organized, creative and dynamic work environment, where I will be able to develop my professional skills and accomplish my ambitions.

My passion is trail running. I love getting out of the city and onto the woods, hills and mountains of Slovenia.

It is about exploring and discovering untouched landscape, enjoying being outdoor (whatever the weather) and bringing a sense of freedom and fun into your run.

There is always something new to explore on a mountain, a new path to travel. Mountains are rich with wondrous delights, capable of satisfying your primal urges for exploration.

Trail running isn’t about the surface you run on, what type of gear you wear, or how many miles you log. It’s about that touch of something that sparks your curiosity and inspires you to explore a little bit more of the world that you couldn’t have seen unless you laced up your running shoes.

They say you have to climb up a large mountain to appreciate how small you are. Mountains are humble, in a good way, as they help you gain perspective on life. The higher you climb the mountain, the more you will appreciate this. Look at the world from high up; the world is amazing and so are you.

Besides being a source of beauty and happiness, mountains prepare you for the fights of life. They not only challenge your physical stamina but mental strength too. Sometimes abstract can teach you more than living beings.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.