RAZISKAVE

Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

V nadaljevanju smo navedli znanstvene in medicinske revije z izvlečki kliničnih preskušanj, povezanih s haloterapijo, zlasti v zvezi z otroki.

Klinične študije v kronološkem vrstnem redu

»Ta študija je pokazala pomemben učinek solne terapije na stopnjo PEF pri bolnikih v drugem tednu . Priporočajo pa se nadaljnje študije z drugačno frekvenco in časom solne terapije na respiratorne motnje.«

“ Dokazano je, da haloterapija povzroča očitno protivnetno, drenažno, mukolitično, imunomodulatorno in sanogenetično delovanje . Poudarjena je visoka učinkovitost haloterapije za profilaktično uporabo pri pogosto bolnih otrocih in možnost njene široke uporabe za zdravljenje akutnih bolezni dihal in kombinirano medicinsko rehabilitacijo otrok s kroničnimi ORL boleznimi, boleznimi dihal in kože.«

“Naša pilotna študija kaže, da ima lahko solna soba s halogeneratorjem nekaj koristnih učinkov pri otrocih z blago astmo .”

»Provokativna koncentracija , ki povzroči 20-odstotno zmanjšanje forsiranega ekspiracijskega volumna v eni sekundi (PC20-FEV1), kot je bilo ocenjeno s testom Methacholine Challenge [časovni okvir: študijski obisk 1,2 (7 tednov)]«

Uporaba inhalacij HS znatno skrajša LOS in zniža AR pri predšolskih otrocih , ki pridejo z akutno piskajočo epizodo na urgentni oddelek.

“ Izkazalo se je, da uporaba haloterapije povzroča očitne protivnetne, drenažne in sanogene učinke . Opazovanja med 1, 3, 5 in 12-mesečnimi obdobji spremljanja so potrdila obstojnost profilaktičnih in terapevtskih učinkov solne terapije. Rezultati študije so bili uporabljeni za razvoj diferencialnih shem haloterapije ob upoštevanju začetnega stanja otrok .”

»Tri preskušanja, ki so vključevala skupno 124 otrok z astmo , so izpolnjevala merila za vključitev, vendar je le eno preskušanje imelo primerno metodološko kakovost. Dve preskušanji sta poročali, da ima speleoterapija ugoden kratkoročni učinek na delovanje pljuč . “

»Klinične raziskave so potrdile sposobnost speleoterapije za zmanjšanje mikrobne kontaminacije zgornjih dihalnih poti in zaviranje perzistenčnih lastnosti stafilokokne mikroflore pri otrocih z respiratorno alergozo, kar je, kot kaže, osnova pozitivnega učinka zdravljenja z mikroklimo v jamarska jama.”

»Med zdravljenjem so opazili pozitivne trende v dermatološkem statusu bolnikov in imunski homeostazi. O popolnem 6-24-mesečnem odzivu so poročali pri 58 %, o delnem pri 20 %, brez odziva pri 6,9 % bolnikov. Metoda [speleoterapija] se priporoča za zdravljenje atopijskega dermatitisa .”

»Tečaji speleoterapije so opazno zmanjšali bronhoobstruktivni sindrom, izboljšali prezračevanje pljuč. Izboljšanje se je izkazalo za stabilno pri večini bolnikov. Speleoterapijo v rudnikih soli je priporočljivo vključiti v kombinirano rehabilitacijsko obravnavo otroških astmatikov .”

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.