Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Nastop na vseh preizkušnjah serije Kvarner trails je bil eden izmed ciljev, ki sem jih zastavila ob začetku sezone. Vzela sem ga kot izziv, saj se je v preteklosti izkazalo, da moje telo na morskem zraku ne deluje najbolje. No, pa so preizkušnje iz serije: Rijeka, Hahliči in Risnjak Trail pokazali, da ni čisto tako, le trasa mora biti takšna, da telo popelje na poznano cono gibanja.

Za to je vsekakor odlično poskrbel organizator, AD NATURA SPORT.

Prav vsak trail izmed serije je upravičil slogan Just nature and running: čudovite singl steze, v regiji raznovrstnih zgodb in močnih čustev. Stičišče otokov, primorja in  gora, z bogato kulturno in zgodovinsko dediščino ter s sijajno celoletno turistično ponubo me je prenetilo v zelo pozitivnem smislu. Tako serijo Kvarner trails 2019 zelo priporočam vsem, ki si želijo okusiti prave traile s pridihom morskega zraka.

Zadnjo preizkušnjo, Učka Trail, sem zaradi poškodbe izpustila in se postavila na stran navijačev ter opazovalcev.

Zanimivo, ko vidiš toliko različnih tehnik premikanja telesa, a hkrati tudi zaskrbljujoče, saj so nekatere daleč od pravilne tehnike teka ali pohodniškega koraka. Menim, da se temu namenjam bistveno premalo pozornosti in se ob tem dela velika škoda, ki bo na dolgi rok prinesla zgolj delo v že tako preobremenjen zdravstveni sistem. Potem je tu še poveličevanje premagovanja oz. ubijanja bolečine, na takšne in drugačne načine,  tako med  treningi kot tekmami. Ni čudno, da pri takšni miselnosti (na kratek rok) farmacevtska industrija še hitreje raste. Čemu? Zakaj?

Sama nikoli ne poskušam ubiti  bolečine, s pomočjo farmacevtskih sredstev, pa tudi moje premikanje je precej v okvirih pravilnega tekaškega koraka, pa sem kljub temu staknila poškodbo.

Kako to se verjetno vprašate?

Ni mi težko priznati. Prehitro sem želela napredovati in nisem imela ustrezne strokovne podpore. Sledila sem napisanim treningom, ki niso bili skladni z mojo fizično močjo. Vsekakor pa se to ne bi zgodilo, če bi se v določenem trenutku poslušala in prilagodila kak trening =šla na izlet v hribe recimo.

Zame je to izjemna šola, za katero postajam vse bolj hvaležna, saj me je ustavila, dala možnost, da pogledam vase, svoj način življenja in okolje katerega del sem.

Ob vsem tem pa sem spoznala nekaj izjemnih ljudi, ki mi pomagajo, da postopno dosežem tisto kar mi je življenje namenilo, tako v športu kot osebno.

Za konec pa še iskrena hvala organizatorju Kvarner Traila, Elvirju in njegovi Ekipi. Super ste in zelo sem vesela, da sem bila del te zgodbe.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.