Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Ko sem julija potrdila nastop na SP v Argentini (Villa La Angostura) so bili moji cilji in pričakovanja zelo visoka. Če sem iskrena, veliko višja od 24. mesta. V osrednjem delu sezone sem se počutila zelo močno in samozavestno, tako v teku navzgor kot navzdol.

Le hitri štarti in ravnina sta bili moji šibki točki, na katerih sem nameravala trdno delati v času priprav na svetovno prvenstvo v disciplini gor-dol.

Seveda pogosto ne gre vse po načrtih, poleg tega je meja med optimalno pripravljenostjo ter pretreniranostjo, ki prinese poškodbo zelo tanka. Sama sem jo uspela zopet prestopiti. Tokrat sem si konec avgusta pridelala poškodbo stopala (Peroneal Tendonitis).

Kvalitetnega treninga tako nisem opravila vse do druge polovice oktobra. Vseeno pa sem bila odločena, da je potovanje na drugi konec sveta in nastop na svetovnem prvenstvu enkratna priložnost. Tako sem storila vse kar je bilo v moji moči, da sem se nanj optimalno pripravila. Ob tem pa je bolečina postala moj dnevni spremljevalec, tako v času treningov kot v času regeneracijskih terapij. Popolnoma je izzvenela šele teden pred odhodom.

Po prvem ogledu trase mi je bilo jasno, da me čaka res zahtevna preizkušnja, ki mi niti malo ni »pisana na noge«, z začetno ravnino, položnimi vzponi, nenehno menjavo ritma in divjimi spusti.

Tekmovalni dan je popestril še dež in veter, ki je ob nešteto vodnih prehodov poskrbel, da na progi niti za trenutek ni bilo dolgočasno. Potrebna je bila 100% osredotočenost in pazljivost.

Dober oprijem superege je bil pomemben tako na vzponu kot spustu. Torrent Hoka one one se je izkazal za pravo izbiro. Kljub temu pa sta znova do izraza prišli moji šibki točki, saj sem v začetnem in končnem delu izgubila daleč največ (3-4min), v primerjavi s konkurenco.

Če potegnem črto pod nastopom na SP sem zelo zadovoljna s pristopom in borbo pred in med nastopom ter doseženim 24. mestom. 

Celotna slovenska ekipa je zelo dobro nastopila, pokazal se je tudi pravi timski duh, ki daje poseben navdih in zagon za naprej.

Več o prvenstvu: tukaj

Sama se zavedam svoje rezerve za prihodnjo sezono, izkušnje so se nabrale, motivacija za trening je močna, priložnosti bodo še prišle in potrudila se bom da jih izkoristim.

Argentina sicer ni država, kjer bi živela, saj se na trenutke zdi, da popolnoma nič ne funkcionira, da vse stoji in da se boš zadušil z globokim vdihom. Prah je skupaj s potepuškimi psi prisoten na vsakem koraku, čakanje pa način življenja.

Kljub temu pa se bom z veseljem vrnila v Argentino, a naslednjič bolj turistično in avanturistično. Očarala me je s svojo divjino, neokrnjeno naravo, mogočnimi drevesi, lesenimi objekti in preprostostjo. Čas se je na trenutke ustavil, zavedala sem se svoje majhnosti in nemočnosti v svetu divjine in prostranstva.

Hvala vsem sponzorjem, ki mi na športni poti stojite ob strani in podpirate moje podvige:

Posebna zahvala gre terapevtu Maratu Abdulov, ki je poskrbel za sanacijo poškodbe in partnerju Robiju, ki vsakodnevno razumevajoče spremlja in spodbuja moje treninge.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.